Samen kunnen we meer

Wat kunt u voor de vereniging doen?

De vereniging kan niet bestaan zonder de inzet van vrijwilligers. Wellicht vindt u het leuk om gastvrouw of gastheer te zijn in het ontmoetingscentrum . Het kan ook zijn dat u het gezellig vindt om met iemand boodschappen te gaan doen, of op bezoek te gaan bij een dorpsgenoot. Voor iedereen is er wel iets te doen dat aansluit bij de tijd die iemand beschikbaar heeft of zijn of haar interesses.

Als u, soms of wat vaker, vrijwilligerswerk zou willen doen binnen Samenredzaamheid Dreumel, dan vragen wij u om lid te worden. Vervolgens kunt u contact opnemen met de groep die de soort klusjes die u graag zou willen doen coördineert. Hieronder vindt u de namen en adressen van de coördinatoren per groep.

1. Groep vervoer - Coördinator Willie van Oorsouw (0487-572215)

In deze groep organiseren we de mogelijkheid voor mensen om met iemand ergens heen te gaan. Bijvoorbeeld om naar het ziekenhuis te gaan, of naar dagbesteding. Als u graag een keer wilt rijden om iemand ergens naar toe te brengen: meldt u dan bij deze groep.

Ook de duofiets valt onder deze groep. Het is in het begin even lastig, maar het is goed te leren. Vindt u het leuk om tot de vaste pool van fiets-chauffeurs te gaan behoren, neem dan vooral even contact op met Willy .

2. Groep gezelschap - Coördinator: Gerda Kalshoven (gerdakalshoven@hotmail.com of 0487 573677)

In deze groep brengen we vrijwilligers bij elkaar die bij mensen thuis langs gaan voor het maken van een praatje, om samen de krant te lezen, of een spelletje te doen. Of om samen met iemand een boodschapje te doen. Als u het leuk vindt om dit soort activiteiten eens voor een ander in Dreumel te doen, meldt u dan aan.

3. Groep ontmoetingsruimte - Coördinator: Rikie van Deursen (van.deursen@kpnmail.nl of 06 15593248)

Deze groep zorgt ervoor dat er twee keer per week een gezellige bijeenkomst is waar u kunt kletsen, informatie kunt krijgen, een kaartje kunt leggen of … vult u zelf maar in! De bijeenkomst vinden plaats op dinsdagmorgen en donderdagmorgen, van 10.00 tot 12.00 in ONS PLEKSKE de Paulus 1. U bent van harte welkom!

4. Groep klussen - Coördinator: Hans Kalshoven (hanskalshoven@live.nl of 06 14647301)

De klussengroep staat voor mensen klaar om kleine klussjes op te knappen. Dit gaat om klusjes die door onze vrijwilligers te overzien zijn, zoals een lamp verwisselen, schilderij ophangen, gootsteen ontstoppen, stekker maken, een afgebroken tak afzagen. Wij doen geen klussen die meer dan 2 uur in beslag nemen. Wilt u actief worden in de klussengroep, neem dan contact op met de coördinator, Hans Kalshoven.

Inschrijven als lid